Federaţia Europeană de Triatlon şi de Federaţia Română de Triatlon au organizat sâmbătă şi duminică, la Târgu Mureş, Campionatul European de Cros Duatlon, sub genericul ”Transilvania Cross Duathlon 2016”. La startul competiţiilor au participat în jur de 500 de sportivi, profesionişti şi amatori, provenind din 24 de ţări.

Spaniolul Xavier Jove Riart a câștigat, duminică la Târgu Mureș, Campionatul European de Cros Duatlon, atât la grupa Elite, cât și la categoria Under 23.

Din cei 25 de competitori înscriși la grupa Elite, din care au terminat 22, Xavier Jove Riart a trecut primul linia de sosire, urmat de către compatriotul său, Joan Freixa Marcelo, și de românul Ciprian Bălănescu.     

  

La Under 23, Xavier Jove Riart a fost urmat de Attila Daniel (România) și de Silvije Tomac, din Croația.

La Under 23 fete câștigătoarea a fost Anastasia Krumina din Lituania.

Matus Kozlovksi din Slovacia şi Sofia Prima din Ucraina au câştigat, duminică, la Târgu Mureş, Campionatul European de Cros Duatlon la juniori, după ce au parcurs probele competiţiei însumând 8,25 kilometri alergare şi 13 kilometri bicicletă.

  

La masculin, Matus Kozlovksi din Slovacia a fost urmat de Aleksander Srandev din Bulgaria şi de Kovacs Szabolcs din România. România i-a mai avut în competiţie pe Balazs Doroczi, care a ocupat locul 6, Botond Zoldi (locul 9) şi Tudor Ciolacu (locul 11).

La feminin, Sofia Prima din Ucraina a fost urmată de Lydia Drahovska din Slovacia şi de Ema Filipovic din Croaţia, reprezentanta României, Julia Biro, situându-se pe locul al patrulea.

Competiţia la paraatleţi 4 a fost câştigată de Robert Tălmăjan din România, urmat de Rafael Solis Torres din Spania şi Rob Noordzij din Olanda, în timp ce la paraatleţi 3 a câştigat Reitze Bok din Olanda.

Sâmbătă, spaniola Margarita Fullana Riera a câştigat pentru a doua oară consecutiv titlu la grupa Elite. Aceasta a fost urmată în clasament de Kristina Lapinova din Slovacia şi de Iulia Surikova din Rusia.

Competiția la paraatleți 4 a fost câștigată de Robert Tălmăjan din România, urmat de Rafael Solis Torres din Spania și Rob Noordzij din Olanda, în timp ce la paraatleți 3 a câștigat Reitze Bok din Olanda.

Spaniola Margarita Fullana Riera a câştigat, sâmbătă, pentru a doua oară consecutiv, la grupa Elite, Campionatul European de Cros Duatlon care se desfăşoară la Târgu Mureş.

Aceasta a fost urmată în clasament de Kristina Lapinova din Slovacia şi de Iulia Surikova din Rusia. Prima reprezentantă României în această competiţie, Monika Koncz, s-a situat pe locul şase.

rimul campion european la veterani (Age Groups) din cadrul Campionatului European Transilvania Cross Duathlon, care se desfăşoară sâmbătă şi duminică, la Târgu Mureş, este Richard Hardy, în vârstă de 62 de ani, din Marea Britanie.

Richard Hardy s-a arătat încântat de condiţiile de organizare ale acestui campionat european, declarând că locul de desfăşurare ales de organizatori – Platoul Corneşti – este ”fantastic” şi că traseul de bicicletă i-a creat câteva probleme, fiind unul cu dificultate.

Rezultatele la Transilvania Cross Duathlon 2016 le găsiți în linkul de mai jos:

http://www.triathlon.org/results/event/2016_targu_mures_etu_cross_duathlon_european_championships