Sala Sporturilor Tg.Mures


Sala a fost construita, ca investitie a Consiliului National pentru Educatie Fizica si Sport, prin C.J.E.F.S. Mures, fiind data în folosinta în februarie 1978.

Sala are 2 000 de locuri pe scaune, 4 vestiare cu bai pentru sportivi, 2 vestiare cu baie pentru arbitrii, sauna si bazin pentru refacerea sportivilor, sala de sedinte, alte anexe pentru depozitarea materialelor sportive.

Sala a fost administrata de C.S. Muresul pâna în octombrie 1998 când a trecut în administrarea Directiei pentru Tineret si Sport. De atunci si pâna în pre-zent au fost realizate lucrari de reabilitare a hidroizolatiei, reabilitarea suprafetei de joc, a sistemului de iluminat, reabilitarea vestiarelor, a grupurilor sanitare pentru public, a fost amenajat, conform cerintelor actuale, un spatiu de control antidoping, a fost reiacut sistemul de sonorizare.

Sala dispune de o centrala termica proprie si este dotata cu sistem de monitori -zare a spectatorilor, precum si cu doua tabele de scor performante, dispune de asemenea de dotari pentru desfasurarea competitiilor de nivel international la baschet, handbal, fiitsal, volei, de fapt, ramuri de sport la care sala a gazduit si gazduieste competitii de nivel international.

Competitiile mai importante din ultima perioada au fost: Campionatul European U20 la baschet masculin 2008, Preliminariile Campionatului European de Futsal-grupa principala 2009, Preliminariile Campionatului European de handbal feminin editia 2010 meciul România - Elvetia, precum si alte întâlniri internationale amicale.

Datorata particularitatii sale, unice în România, suprafata de joc fiind realizata din lemn de rezonanta de cea mai buna calitate, sala Sporturilor din Tg.Mures este o baza sportiva de Interes National, fiind în atentia Federatiilor nationale pe ramuri de sport, în vederea organizarii diferitelor competitii de nivel National si International.